Meniu

Linkuri utile      PENTRU STUDENŢI » Informaţii Publice » Proiectul de Cooperare Româno-Elvețian

INFORMARE CU PRIVIRE LA PROIECTUL DE COOPERARE  ROMÂNO-ELVEȚIAN
THEMATIC FUND, PARTNERSHIP AND EXPERT FUND
ACTIVITY AGREEMENT PF09/22.06.2013    În perioada 24-28 septembrie 2013, a avut loc la Institutul de științe ale sportului, din cadrul Universității din Lausanne, un training cu tema:Activitățile Fizice Adaptate, ca instrument de incluziune socială, proiect cofinanțat prin intermediul Contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
    Proiectul asigură transferul de expertiză elvețiană privind Activitațile Fizice Adaptate, ca instrument de incluziune sociala, către specialiști din universități, școli speciale, instituții si organizații neguvernamentale din România. Totodată, în cadrul proiectului, va fi elaborat un set integrat de materiale de training (ghiduri, studii de caz, CD-uri cu materiale multimedia, brosuri), alături de  constituirea de Centre de Resurse Specializate, în cinci universități din țară.
    Parteneri în acest proiect sunt UNEFS și alte 4 facultăți de profil din România.
    UNEFS, ca partener în cadrul acestui proiect, a fost reprezentat la acest training, de către prof.univ.dr. Aura Bota și conf.univ.dr. Joszef Hidi.
    Concret, vizita a inclus cursuri teoretice, ateliere, lecții practice desfășurate în cadrul unor școli speciale și vizite la diferite instituții, centre, fundații, implicate în integrarea persoanelor cu disabilități în activități educaționale, sportive, sociale etc.
    Prelegerile au fost însoțite de material didactic, suporturi de curs, precum și de prezentarea unor exemple de bună practică în ceea ce privește școala incluzivă pentru copiii cu disabilități.
    Programul intens, de 8 ore/zi, a reprezentat prin conținut și mod de desfășurare, o experiență deosebit de interesantă și o modalitate eficientă de a imagina noi căi de abordare a integrării sociale, prin intermediul educației fizice și sportului adaptat.
    Schimburile fructuoase de idei care s-au desprins pe parcursul acestor zile, vor fi continuate în cadrul viitoarelor întâlniri care vor avea loc în universitățile-partener în acest proiect.


Clock
7:51
20 October, 2018
Hartă site
Contact
 Căutare 
                 
Copyright @ 2010 UNEFS. Toate drepturile rezervate
Web design by