Meniu

Linkuri utile      DESPRE NOI » Comunicate de Presă » Comunicat de Presă - 20.11.2014 (Ion Ţiriac - DHC al UNEFS Bucureşti)

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București
îi acordă titlul de Doctor Honoris Causa domnului Ion Țiriac

 

      București, 20 noiembrie 2014. Senatul Universităţii Naționale de Educație Fizică și Sport din București a decernat Înaltul Titlu de Doctor Honoris Causa domnului Ion Țiriac, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, 20 noiembrie, în Sala de Marmură a instituției.

      Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, cea mai veche instituție de profil din România, îi oferă domnului Ion Țiriac înalta distincție ca semn de recunoaștere publică a meritelor excepţionale şi a contribuţiilor majore pe care acesta le-a adus la dezvoltarea domeniului sportiv în România.

      “Avem privilegiul de a acorda acest titlu unei personalități de excepție, care, prin competență și reputație, profesionalism și dăruire, prestigiu și credibilitate, reprezintă un model de urmat pentru comunitatea noastră academică și o sursă de inspirație pentru tânăra generație – domnul Ion Țiriac”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Cojocaru, Rectorul Universităţii Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

      Domnul Ion Țiriac a adăugat: „Doresc să mulțumesc Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, sunt onorat să primesc această distincție. Universitatea a avut o contribuție importantă în obținerea celor peste 300 de medalii olimpice de-a lungul timpului. Este de datoria noastră, a tuturor celor care am trecut pe aici, să facem din această ȘCOALĂ un pilon de bază al sportului românesc.

      Domnul Ion Țiriac intră în Galeria de Onoare a personalităților care au primit Titlul de Doctor Honoris Causa din partea UNEFS, alături de personalități marcante precum Majestatea Sa Regele Mihai I, Primo Nebiolo, Jacques Rogge, Octavian Bellu, Volodymyr Platonov, Marius Vizer și Alberto Gualtieri.

      Campion al tenisului mondial şi unul dintre cei mai importanți promotori ai sportului românesc atât în România, cât şi peste hotare, domnul Ion Țiriac a absolvit în urmă cu 50 de ani Institutul de Cultură Fizică din Bucureşti, în prezent, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.

      Ceremonia s-a desfășurat în prezența unor invitați speciali, printre care s-au numărat Nadia Comăneci, Ilie  Năstase, Octavian Bellu, Andreea Răducan, Gabriela Szabo, Camelia Potec, Ivan Potzaichin, Elisabeta Lipă și Bogdan Stelea.


Clock
9:02
23 October, 2018
Hartă site
Contact
 Căutare 
                 
Copyright @ 2010 UNEFS. Toate drepturile rezervate
Web design by